Отлагането на разглеждането по същество не изненада никого. Това не е

...
Отлагането на разглеждането по същество не изненада никого. Това не е
Коментари Харесай

Правосъдният министър: ВСС не бива да отлага дебата за оставката на главния прокурор

Отлагането на разглеждането всъщност не изненада никого. Това не е значителен проблем, стига да не се отсрочва прекомерно дълго във времето. Има предпочитание да се работи динамично и в къси периоди. В рамките на 2 седмици на пленум във Висш съдебен съвет да се прегледат тези правила – доста деликатно би трябвало да им следим наличието, които би трябвало да съблюдават рамката, открита от законодателя, а не да се пробват посредством самата процедура да заобиколят разглеждането на процедурата всъщност. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова пред медии след съвещанието на Висшия съдебент съвет (ВСС), който във четвъртък се събра и имаше една-единствена точка в дневния си ред – настояването на министър Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор.

Правилата би трябвало да се огледални на разпоредбите за избор на основен прокурор и на Върховен касационен съд. Ако имам оферти по отношение на тези правила, ще сезирам Висш съдебен съвет, уточни правосъдният министър.

“От моя позиция процедурата е ясна. Нарочни процедурни правила не виждам за какво толкоз са нужни за пленума на Висш съдебен съвет. За първи път започва такава процедура. Аз от встъпването си в мандат декларирам, че законът би трябвало да се съблюдава и работя институционално. Проявявам почитание към органите на съответните институции. Война с календара няма повеждам. Не съм предложила правила, тъй като от моя позиция процедурата е ясна”, разяснява Йорданова.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР